Taiwankorrespondentens blog: Del 2 – Første indtryk af Taoyuan

Mads Vestager Nielsen er ankommet til Taiwan, og vil de næste to måneder være Sinolyticas Taiwankorrespondent. Her i bloggen kan du læse om Mads’ oplevelser

Første del kan læses her

Karantænen blev ophævet klokken 12.00 om natten, og jeg bevægede mig ud på gaden for at se mig omkring på egen hånd. Samtaler på mandarin med både Minnanyu og lokale dialekter, jeg ikke genkendte, lød på gaden, når jeg passerede fortovsgængere.

Image

Ved første øjekast mindede byen om en fastlandskinesisk metropol i mørket og regnen. Dog med slående forskelle: Gennem regnen kunne jeg se valgplakater fra de forskellige politiske partier, der er ved at føre kampagne før lokalvalg i Taoyuan til november. Der er også masser af små templer og altre i gaderne, langt flere end jeg har observeret i Fastlandskina. 

Ved en grillspydsrestaurant bestilte jeg en snack for at fejre enden på karantænen, og snart føg spørgsmålene afsted fra ejerne af den lille stand:

“Hvor stort er Danmarks areal?” Manden, der betjente den rektangulære kulgrill, bar en sort t-shirt, en ravhalskæde, og havde tatoveringer på armene. “Er Danmark lige så stort som Taiwan? Men hvor mange mennesker er i så? 5 millioner! Haha, tænk, vi er over 20 millioner, men har det samme areal.”

Spørgsmål om mad og pandemien fulgte snart efter: “Hvis I ikke rigtigt spiser chili, hvilken type stærk mad spiser I så? Hvad! Spiser I ikke rigtig stærk mad?”

Snakken vendte snart over til pandemien og vacciner. “Men I er vel blevet vaccineret i Danmark, er I ikke det? Med Moderna eller Pfizer?”

Jeg gumlede grillspyd efter grillspyd ned med svampe, pølser, grøn peber og kylling i min nyvundne frihed.

Den næste dag kørte et tempeloptog forbi udenfor på vej mod et af Taoyuans større templer. På en løbetur langs floden, der løber igennem byen, så jeg fabrikker og mellemstor industri, der lå i udkanten af byen og tæt ved vandløbene. Små statuer af buddhistiske og taoistiske guder stod i små templer der vendte ud mod vandet.

Motionister vinkede til mig på vej over gangbroerne på min cirkumambulation et stykke langs floden. Ved flodbredden gror flere beboere afgrøder, afskærmet af blå plastik eller nethegn.

Jeg gav mig hurtigt i kast med Taiwans offentlige transportsystem og blev pålagt at vælge et kort fra et sortiment af katte- og Kaiju(japansk film- og tv-genre med store monstre) -motiver, der skulle pryde mit rejsekort og repræsentere min rejseprofil over de næste måneder.

Jeg pegede på et Hello Kitty-motiv.

“Du burde vælge et kort, der er mere mandigt end Hello Kitty.” Sagde den kvindelige manager i 7/11. Jeg valgte et kort med to katte, der har tempurarejer på hovedet som hatte. Manageren var ikke helt tilfreds med valget, men lod det det alligevel gå.

Image

I næste blogindlæg vil jeg berette om den første tur til Taipei og mit møde med byen. Hav det godt indtil da!

1 thought on “Taiwankorrespondentens blog: Del 2 – Første indtryk af Taoyuan”

Leave a Comment